<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 06-07-2015

Alle etaper afsluttes med blodprøver og hjertescanninger

32 ryttere fra Team Rynkeby København indgår i et forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan hjertet påvirkes af gentagen fysisk belastning.

3. etape, Bielefeld: Hver aften, når Team Rynkeby København er kommet i mål, lægger 32 ryttere vejen forbi holdets læge, Steen Carstensen, for at få taget blodprøver.

Rytterne indgår i forskningsprojektet ’Hjerter på tur’, som har til formål at undersøge, hvordan hjertet påvirkes af gentagen fysisk belastning.

- Udholdenhedsidræt er jo blevet ganske populært, og vi ved, at man lever længere, hvis man rejser sig fra sofaen og dyrker noget motion. Men vi ved mindre om, hvad der sker, hvis man anstrenger lidt mere i længere tid, siger Steen Carstensen, dr.med. og hjertelæge på Roskilde Sygehus.

Før- og efterundersøgelse
Før turen til Paris har Steen Carstensen gennemført en hjerteundersøgelse af samtlige 32 ryttere, som frivilligt indgår i projektet. Sammen undersøgelse gennemfører han om morgenen inden sidste etape på fredag.

Derudover bliver taget blodprøver på de 32 ryttere hver aften, ligesom 15 ryttere også bliver hjertescannet. Desuden kører alle 32 ryttere med watt- og pulsmålere.

Alle data bliver indsamlet af to forskningsassistenter, der kører efter feltet i en følgebil.

Vigtigt for folkesundheden
Ifølge Steen Carstensen adskiller ’Hjerte på tur’ sig fra andre undersøgelse på området ved, at deltagerne er motionister.

- De fleste undersøger, der laves inden for dette felt, laves på topatleter. Her undersøger vi midaldrende mennesker, som passer på den gruppe mennesker, som begynder at dyrke sport.

- Det er nogle andre typer af sygdomme, de får, og derfor er Team Rynkeby et enormt interessant projekt for forskning i folkesundhed, siger Steen Carstensen.

Efter turen til Paris skal Steen Carstensen i gang med at analysere på alle de indsamlede data. Han forventer at kunne offentliggøre de første resultater af forskningsprojektet til efteråret.

Team Rynkeby København har netop taget hul på 208 kilometer lange 3. etape fra Bielefeld til Krefeld. Følge turen live her: www.team-rynkeby.dk/liveDK.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram