Antons lille hånd ”skubber” mor til Paris
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 29-05-2015

Antons lille hånd ”skubber” mor til Paris

Ni farvestrålende barnehænder pryder den cykel, som Jeanette Gervig Helbo-Themsen skal køre til Paris på om en måned. Håndaftrykkene er lavet af ni børn med kræft – heriblandt hendes egen søn.

Bag på Jeanette Gervig Helbo-Themsens gule Team Rynkeby-racer sidder der et lille, farvestrålende håndaftryk med et hjerte i.

Håndaftrykket tilhører hendes søn Anton og er lavet, da han for godt et år siden var indlagt på Skejby Sygehus – alvorligt syg med kræft.

Anton fik konstateret kræft den 8. marts 2013, da han var bare tre år gammel, og udsigterne for helbredelse var fra starten meget dårlige.

- Han havde alle ods imod sig, og lægerne troede ikke på, at han ville overleve. Men det gjorde han. Og i næste uge fejrer vi ”knogledag” – étårsdagen for, at han fik ny knoglemarv, siger Jeanette Gervig Helbo-Themsen, der om en måned cykler til Paris med Team Rynkeby Odense for at samle penge ind til Børnecancerfonden.

Her vil Antons lille hånd nærmest symbolsk skubbe Jeanette gennem de syv lange etaper.

Ni små hænder
Og Antons hånd er ikke den eneste, der pryder 30-årige odenseaners cykel.

I alt sidder der ni små barnehænder på cyklen. Hvert håndaftryk er lavet af et barn, som Anton har været indlagt med på Skejby Sygehus’ afdeling A20, og aftrykkene er lavet i børnenes yndlingsfarver.

Enkelte af aftrykkene bærer en lille fugl. Det betyder, at barnet ikke længere er i blandt os, forklarer Jeanette Gervig Helbo-Themsen med en afklarethed, som man nok kun kan mobilisere, hvis man igennem to år har levet med frygten for at miste sit barn.

Glæder sig til Paris
Jeanette Gervig Helbo-Themsen er dog fortrøstningsfuld – også selvom Anton inden længe skal have ny nyre på grund af bivirkningerne fra kræftbehandlingen.

- Anton er som alle andre femårige drenge. Han er fræk og har et glimt i øjet, og han siger både sin far og sin mor imod. En nyretransplantation er ikke noget sammenlignet med det, som han allerede har været igennem, siger Jeanette Gervig Helbo-Themsen, der ser træningerne med Team Rynkeby Odense som et lille pusterum fra hverdagen.

- Jeg er en del af verdens bedste hold. Når vi iklæder os det gule tøj, så er vi alle lige, og vi hjælper hinanden, og vi støtter hinanden. Det er et meget socialt hold, siger hun og fortsætter:

- Det bliver en kæmpe oplevelse at cykle ind i Paris med holdet, og jeg glæder mig rigtig meget til, at hele familien tager imod mig, når vi kommer i mål – også selvom det så betyder, at turen er slut, og Anton skal hjem og i dialyse om mandagen, siger hun.

De ni håndaftryk til Jeanettes cykel er fremstillet af Adinmotion, og Anton har selv klæbet sit eget håndaftryk på cyklen.

Team Rynkeby cykler til Paris fra den 3.-10. juli 2015.

 

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram