Basim: ”Vi må ikke glemme børnene”
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 08-01-2014

Basim: Vi må ikke glemme børnene

Basim er netop udnævnt som ny ambassadør for Børnecancerfonden. Han vil blandt andet være med til at sikre, at børn med kræft og deres familier ikke bliver glemt.

Efter fem års kamp mistede Basim sin far til leukæmi i forsommeren 2012. Faderens sygdomsforløb har sat livet i perspektiv for den 21-årige sanger og sangskriver, som nu går aktivt ind i kampen mod børnekræft.

Basim er netop udnævnt som ambassadør for Børnecancerfonden og skal derigennem være med til at gøre opmærksom på de godt 200 børn og unge, som hvert år får konstateret kræft.

- Jeg vil gøre mit bedste for at synliggøre, at der stadig er børn i dette land, som dør af kræft – eller overlever med så alvorlige skader, at de får svært ved at leve et normalt liv. Kræft er en ubehagelig sygdom, hvad enten den rammer voksne eller børn. Men for mig er det særlig vigtigt, at de børn og familier, som lige nu kæmper kampen mod kræften, ved, at de ikke kæmper alene, siger Basim.

Børnekræft må ikke være tabu
Han ønsker blandt andet, det skal være lettere at tale åbent om børn med alvorlig sygdom.

- Jeg har selv været inde på børnekræftafdelingen på Rigshospitalet flere gange. Og det er virkelig hårdt at se børnene og tale med dem og deres forældre. Men jeg tror samtidig, at det er vigtigt, at man ikke har berøringsangst blot fordi, at et emne er følsomt og svært at tale om. Så bliver børnene bare glemt, og det skal vi for alt i verden undgå, siger Basim, som altid har haft let ved at tale med børn – også om svære ting.

- Jeg har lært, at når jeg selv er åben, så er andre også åbne over for mig. Der var to ting, som jeg har fået med i bagagen hjemmefra: Grimt hår og evnen til at tale med børn, griner han.

Cykler til Paris med Team Rynkeby
Som ambassadør for Børnecancerfonden vil Basim også være at finde i feltet, når velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby til sommer cykler fra Ringe til Paris for at samle penge ind til børn med kræft.

Basim har aldrig kørt over 10 km på en cykel før, men han frygter alligevel ikke de daglige etaper på over 200 km.

- Når jeg sætter mig for noget, så gennemfører jeg det også. Og så glæder jeg mig bare enormt meget til at møde de andre og cykle sammen med dem. At cykle til Paris er jo ikke noget sammenlignet med det, som de kræftsyge børn og deres familier må gå igennem, siger Basim, som får debut som skuespiller i musicalen ’Grease’ i februar.

Her sælges billetterne til forpremieren til fordel for Team Rynkebys indsamling.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram