Cykelryttere skal blive bedre til at overholde færdselsloven
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 22-05-2019

Cykelryttere skal blive bedre til at overholde færdselsloven

Der bliver ikke fred mellem bilister og cykelryttere, før cykelrytterne lærer at overholde færdselsloven. Sådan lyder det fra Team Rynkeby Fondens direktør, Carl Erik Dalbøge.

”I fylder for meget”. ”I benytter ikke cykelstien”. ”I kører over for rødt lys”. ”I tror, I ejer det hele”.

Team Rynkeby Fondens direktør, Carl Erik Dalbøge, har hørt det meste fra vrede bilister.

Og selvom lunten ofte er kort hos bilisterne og tonen uforsonlig, så er beklagelserne sjældent helt ved siden af, erkender Team Rynkeby-direktøren.

- Vi gør enormt meget for at indprente hos vores ryttere, at de skal overholde færdselsloven. Men jeg må også blankt erkende, at vi ikke er i mål endnu, siger Carl Erik Dalbøge

- Vi fylder ofte mere, end vi behøver. Vi skal klart være hurtigere til at trække ind og køre en-og-en, og så skal vi være bedre til at benytte cykelstierne, når de er der. Bilisterne ved ikke, at store grupper af cykelryttere ikke er forpligtet til at benytte cykelstien, og det giver en masse unødige konflikter, fortsætter han.

Færre klager over adfærd
For at sætte fokus på problematikken, har Team Rynkeby Fonden udviklet et sæt færdselsetiske regler, som alle ryttere skriver under på, at de vil overholde. Velgørenhedscykelholdet har desuden udarbejdet en informationsvideo om cykelsikkerhed.

Team Rynkeby Fondens fokus på cykelsikkerheden har reduceret antallet af klager fra vrede bilister, men Carl Erik Dalbøge ønsker endnu højere disciplin af de gulklædte velgørenhedsryttere.

- Vi er store og kendte, og derfor bliver der også lagt mærke til os. Det skal vores ryttere være bevidste om, når de bevæger sig ud i trafikken. Overtrædelser af færdselsloven kompromitterer ikke blot rytternes sikkerhed – projektets anseelse og deltagernes store arbejde for kritisk syge børn miskrediteres også, når ryttere iført vores tøj ser stort på færdselsloven, siger Carl Erik Dalbøge.

Vi må starte med os selv
Team Rynkeby-direktøren gør sig ingen forhåbninger om, at det fra den ene dag til den anden bliver muligt at forbedre det noget anstrengte forhold mellem nogle bilister og cykelryttere.

Men han håber, at en mere hensynsfuld og lovlydig adfærd blandt cykelryttere også vil føre til en adfærdsændring blandt de mest aggressive bilister.

- Jeg forsøger på ingen måde at forsvare den hensynsløse og aggressive adfærd, som vi møder blandt nogle bilister. Men jeg er overbevist om, at vi kan præge stemningen på landevejene i en mere positiv retning, hvis vi starter med at ændre vores egen adfærd og bliver mere lovlydige og mere hensynsfulde. Hvis forholdet mellem bilister og cykelryttere skal blive bedre – og det skal det – så bliver vi simpelthen nødt til at starte med os selv, siger Carl Erik Dalbøge.

Team Rynkeby består i 2019 af 2.000 cykelryttere og 500 hjælpere fordelt på 54 hold i syv lande. Velgørenhedscykelholdet cykler til Paris til fordel for børn med kritiske sygdomme fra den 29. juni til 6. juli 2019.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram