<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 02-10-2019

Cykeltur til Paris resulterer i 79,3 millioner kr. til alvorligt syge børn

Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har det seneste år indsamlet hele 79,3 millioner DKK til børn med kritisk sygdom. Det er det en fremgang på 12,6 procent i forhold til sidste år.

”Gør noget godt for dig selv, mens du gør noget godt for andre”.

Det har været mantraet for 2.000 motionscykelryttere og 500 hjælpere fra syv forskellige lande, der det forgangne år har været en del af velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby.

Mens deltagerne har trænet sig op til at kunne klare en otte dage lang cykeltur til Paris, har de også indsamlet penge til organisationer, der støtter børn med kritisk sygdom i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island og Tyskland.

Cykelturen blev veloverstået i sommer, og nu er resultatet af deltagernes indsamlingsarbejde også gjort op.

Team Rynkeby Fonden kan i år donere hele 79.287.398 DKK til børn med kritisk sygdom. Det er en fremgang på 12,6 procent i forhold til sidste år og den største samlede donation, Team Rynkeby-projektet nogensinde har doneret.

- Det svarer til, at hver eneste deltager på Team Rynkeby har rejst over 30.000 DKK til det gode formål. Det er en helt utrolig præstation, og jeg er dybt taknemlig for den indsats, som vores frivillige har lagt i projektet i år, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Fra 11 til 2.000 ryttere
Team Rynkeby har eksisteret siden 2002, hvor 11 motionscykelryttere med tilknytning til den danske juicevirksomhed Rynkeby Foods besluttede sig for at cykle til Paris for at se afslutningen på Tour de France.

Rynkeby blev hovedsponsor for cykelturen, men andre virksomheder bakkede også op. Det resulterede i, at Team Rynkeby havde et overskud på 38.000 DKK, som efterfølgende blev doneret til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital i Danmark.

Det blev starten på en international motions- og velgørenhedssucces, der gennem årene har rejst 424 millioner DKK til børn med kritisk sygdom.

- Team Rynkeby blev skabt ved lidt af en tilfældighed, men med den største ildhu blandt de frivillige. Det er denne glæde og entusiasme, som fortsat er drivkraften, og som har gjort Team Rynkeby til en international velgørenhedssucces – måske et af de største velgørenhedscykelhold i verden, siger Carl Erik Dalbøge.

Gør en forskel
Størstedelen af de penge, som Team Rynkeby Fonden har indsamlet gennem årene, er gået til børnekræftorganisationer, som støtter livsvigtig forskning i børnekræft. 

Den danske børnekræftorganisation, Børnecancerfonden, har modtaget støtte fra Team Rynkeby Fonden siden projektets begyndelse, og her mærker man tydeligt den forskel, som velgørenhedscykelholdet gør.

- Team Rynkeby har vist, hvad der sker, når voksne tager ansvar og står sammen i kampen mod børnekræft. Som selvstændig fond er vi 100 procent afhængig af støtte udefra og Team Rynkebys mangeårige bidrag er uvurderlig for børn med kræft, Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden og fortsætter:

- Overlevelsen er steget med mere end 20 procent de seneste 20 år. I dag overlever fire ud af fem børn, men halvdelen desværre med skader fra den intensive behandling. Derudover er der fortsat et barn, der får konstateret kræft hver anden dag året rundt – så vi er langt fra i mål endnu, siger hun.

Team Rynkeby tæller den kommende sæson 2.100 ryttere og 550 hjælpere fordelt på 57 hold i otte lande. I dag er det den tyske juicekoncern Eckes-Granini med de tre brands Rynkeby, God Morgon og hohes C, der finansierer Team Rynkeby Fondens arbejde i samarbejde med de organisationer, som modtager penge. Dermed går alle bidrag, der samles ind, til organisationerne.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram