DR-vært: Det er fuldstændig overvældende
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 05-07-2015

DR-vært: Det er fuldstændig overvældende

De seneste fem år har Jacob Panum været ankervært på ’Touren på P3’. I år har han dog skiftet radiostudiet ud med en gul racercykel og cykler selv mod Paris med Team Rynkeby.

2. etape, Bremen: Han er vant til at styre slagets gang, når DR’s P3 dækker kampen om den gule trøje i Tour de France.

Denne sommer er Jacob Panum dog selv trukket i den en gul cykeltrøje for at cykle til Paris med velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby.

Sammen med 1.400 andre cykelmotionister fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Færøerne skal han tilbagelægge de godt 1.300 kilometer fra Danmark til Paris for at samle penge ind til børn med kræft og deres familier.

Og for radioværten – der i øjeblikket huserer på P4 København – er det en stor oplevelse at få lov at cykle for det gode formål.

- Det er fuldstændig overvældende at være med. Jeg er så imponeret over logistikken, hele foretagenet og det store formål – det er virkelig ’the greater good’, som udfolder sig her. Det er en kæmpe oplevelse at være med, siger Jacob Panum, der kom ind i projektet lidt sent.

- Jeg kom så sent ind i projektet, at jeg i virkeligheden ikke kender et øje, og alligevel har man så mange gode holdkammerater. Der er en helt fantastisk fællesskabsfølelse på holdet – man mærker virkelig, at vi kører for den samme sag, siger han.

En masse styrt
Dagens 198 kilometer lange 2. etape fra Gross Wittensee til Bremen bød ikke på de store udfordringer på papiret, men den endte alligevel med lidt dramatik, da flere ryttere styrtede på skift på nogle regnvåde sporvognspor i Bremen.

- Etapen har været det, man i Tour de France-sprog kalder en transportetape. Før frokost var der god variation, og efter frokost kørte vi så på noget meget stenede landeveje i et godt stykke tid indtil sidste depot. Og herefter fik vi så balladen med en masse styrt, siger Jacob Panum og tilføjer:

- Vi havde et styrt ved et jernbanespor, og så gik der lidt panik i den, hvilket fik flere til at styrte.

Heldigvis ser det dog ikke ud til, at nogen af de styrtede ryttere er kommet slemt til skade.

I morgen venter der Jacob Panum og resten af Team Rynkeby Ringe den 208 kilometer lange 3. etape fra Bremen til Haidkamp. Følg turen på www.team-rynkeby.dk/liveDK.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Lotteri

Skal du vinde en helt ny Škoda Fabia? Så køb en lodseddel til vores landsdækkende lotteri.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram