Elever ærede afdød klassekammerat – og løb flest penge ind til Børnecancerfonden
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 13-05-2015

Elever ærede afdød klassekammerat – og løb flest penge ind til Børnecancerfonden

Eleverne på Bøgballe Friskole ved Uldum ærede afdød klassekammerat med deres deltagelse i Team Rynkeby Skoleløbet. Eleverne var samtidig dem, der samlede flest penge ind til Børnecancerfonden.

238 elever på Bøgballe Friskole ved Uldum mellem Horsens og Vejle var de bedste i landet til at løbe penge ind til Børnecancerfonden, da Team Rynkeby afholdt Team Rynkeby Skoleløbet på 114 skoler i hele landet før påskeferien.

Eleverne samlede hele 149.000 kr. ind til Børnecancerfonden, hvilket svarer til 626 kr. pr. elev. Det var det højeste beløb indsamlet pr. elev blandt alle de deltagende skoler i løbet.

Skolen har derfor vundet en koncert med den tidligere X Factor-vinder Basim, der også er ambassadør for Børnecancerfonden.

- Jeg er ufattelig stolt af elevernes indsats. De har været helt utrolig engagerede i sagen, og de har haft et brændende ønske om at gøre en forskel for børn med kræft, siger Bent Vestergaard, skoleleder på Bøgballe Friskole.

Skolen berørt af dødsfald
Ifølge Bent Vestergaard var det bevægende oplevelse for elever og ansatte at være med til at løbe penge ind til børn med kræft.

I december blev skolen nemlig ramt af et tragisk dødsfald, da 12-årige Amalie Seerup Nielsen fra 6.x døde af den hjernetumor, som hun blev ramt af to år tidligere.

Løbet, der blev skudt i gang af den afdøde piges familie, blev derfor afholdt for at ære Amalies minde.

- Vi havde ikke noget mål om, at vi skulle være dem, der samlede flest penge ind, og vi har også sagt til eleverne, at det ikke var det, det kommer an på. For os handlede det mest af alt om at ære Amalie og vise vores støtte til Børnecancerfonden, siger Bent Vestergaard.

Holbæk-skole vinder også koncert
Bøgballe Friskole var ikke den eneste skole, som har fået en ekstra overraskelse ud af sine deltagelse i Team Rynkeby Skoleløbet. Team Rynkeby Fonden har nemlig også trukket lod om endnu en koncert med Basim blandt alle de deltagende skoler.

Lodtrækningen blev foretaget af folketingsmedlemmet Eva Kjer Hansen, der også er bestyrelsesmedlem i Team Rynkeby Fonden. Den heldige skole blev Kildevangens Skole i Holbæk.

Det totale indsamlede beløb i Team Rynkeby Skoleløbet er endnu ikke endelig opgjort. Men regnskabet forventes afsluttet inden for den nærmeste uge.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram