En af de største oplevelser i mit liv
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 18-07-2013

En af de største oplevelser i mit liv

Det er en træt og rørt Manu Sareen, som dagen før afslutningen på Team Rynkeby Tour de Paris i morgen gør status over dette års tur.

6. etape, Soissons: Med temperaturer op til 34 graders varme måtte Team Rynkebys 21 cykelhold slide sig igennem turens næstsidste etape.

Flere ryttere led hårdt i varmen - en af dem var kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen, som oven på dagens hårde etape også havde lidt svært ved at lade sig rive helt med af den forløsende stemning, som hurtigt spredte sig på græsset foran Best Western-hotellet i Soissons, hvor Team Rynkeby Ringe overnatter.

- Der er mange, som fejrer det, som om vi er kommet i mål, men sådan ser jeg det slet ikke. Der er også 130 km i morgen. Og det er først i Paris, at forløsningen sker for mit vedkommende.

- Men vi har været igennem det hårdeste, og jeg synes især, at dagen i dag har været hård, siger Manu Sareen.

Vil huske sommeren 2013
Til trods for, at kirke- og ligestillingsministeren både har måttet slås med efterveerne af en brækket skulder samt alle de træthedsskavanker, som har ramt de fleste at rytterne i feltet, så har turen indtil videre været en stor og rørende oplevelse for ham.

- Turen har været en af de største oplevelser i mit liv. Og det er ikke bare noget, jeg siger, fordi jeg sidder i det lige nu – det har det virkelig. Jeg kan huske, hvad jeg lavede i sommeren 1992, og jeg kommer også til kunne huske, hvad jeg lavede i sommeren 2013 – for det her er noget helt specielt, siger Manu Sareen og uddyber:

- Det er enormt rørende. Det er svært at sætte ord på. Man er en del af en større helhed – vi har samme uniform på, vi har samme identitet, og vi kæmper for samme sag. Vi har tænkt de samme tanker, og vi har knoklet og svedt sammen, siger Manu og bliver afbrudt i sin talestrøm, da rytterne fra Team Rynkeby Malmø ankommer til hotellet til store klapsalver fra de øvrige Team Rynkeby-ryttere.

Han tager tråden op igen.

- Det med, at vi er en del af en større helhed, kommer blandt andet til udtryk, når vi ser nogle af de andre hold cykle forbi. Jeg bliver enormt rørt af det. Det er en meget smuk oplevelse.

Rørende gensyn med familien
Manu Sareen er da heller ikke i tvivl om, at ankomsten i Paris i morgesammen med næsten 1.000 andre Team Rynkeby-ryttere bliver overvældende.

- Når man bliver lidt ældre, så bliver man jo på mange måder lidt blød. Og jeg er ret bange for, at jeg kommer til at knibe en tåre. Bare tanken om det presser vandet frem i øjnene. Også fordi, at jeg skal gense min familie, som jeg savner enormt meget, siger han.

Afskeden med værelseskammeraten og den politiske modstander Kristian Thulesen Dahl, bliver nok ikke helt så rørende, som gensynet med familien bliver, men Manu lyser dog alligevel op, da han fortæller, hvordan det har været at dele værelse med DF-formanden.

- Jeg har haft det rigtig sjovt med Kristian Thulesen Dahl. Nu har vi sovet sammen en hel uge og fået lært hinanden at kende på en ny måde. Vi kommer til at hilse på en helt anden måde, når vi kommer på arbejde efter sommerferien, siger han.

Team Rynkeby ankommer til Paris i morgen omkring kl. 14. Herefter kører alle 985 cykelryttere i samlet trop til Eiffeltårnet, hvor turen officielt afsluttes omkring kl. 15:15.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram