<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 15-03-2019

En kvart million børn deltager i Team Rynkeby Skoleløbet

En kvart million skoleelever er med, når Team Rynkeby Fonden afholder det årlige ’Team Rynkeby Skoleløbet’ til fordel for alvorligt syge børn.

Hele 245.000 skoleelever snører løbeskoene og løber med, når ’Team Rynkeby Skoleløbet’ i år afvikles på ikke mindre end 924 skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Det er en fremgang på 16 procent i forhold til sidste år og det højeste antal deltagere i Team Rynkeby Skoleløbet nogensinde.

I Danmark og Norge afvikles løbet fredagen før påskeferien, mens de svenske og finske skoleelever har 14 dage mere at træne i – her afvikles løbet den første fredag i maj.

- Det er ganske enkelt overvældende, at så mange skoler kan se sig selv i idéen om, at børn skal løbe for børn, der er ramt af alvorlig sygdom. Det giver en helt særlig stolthed blandt eleverne, at de med en relativt begrænset indsats kan være med til at gøre en reel forskel for andre børn, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Lærer at hjælpe andre
Det er femte gang, at Team Rynkeby Fonden står bag Team Rynkeby Skoleløbet, der på mange skoler er blevet en fast tilbagevendende begivenhed.

- Det er blevet en naturlig del af årsplanen for mange skoler, siger Carl Erik Dalbøge.

- Vi hører fra skolerne, at det er vigtigt for dem at skabe nogle traditioner, som alle elever på tværs af klasser og årgange kan være fælles om. Eleverne skal lære meget, når de går i skole – blandt andet at de har mulighed for at hjælpe, når andre har brug for det. Det gælder ikke kun i skolen, men det gælder også ude i det omgivende samfund. Det er netop den ramme, som Team Rynkeby Skoleløbet så fint skaber omkring undervisningen, fortsætter han.

Alle kan være med
Inden løbet har eleverne mulighed for at indgå mikrosponsorater familie, venner og naboer, som gives ubeskåret videre til de organisationer, som Team Rynkeby Fonden samarbejder med i de enkelte lande.

- Filosofien i løbet er, at det ikke handler om, hvor mange penge, den enkelte kan skaffe, men at alle har mulighed for at bidrage. Og når vi har så mange børn med i løbet, skal det enkelte barn ikke gøre en ret stor indsats for, at det rent faktisk gør en mærkbar forskel for de børn, som det handler om, siger Carl Erik Dalbøge.

Alene sidste år løb børn fra Danmark, Sverige, Norge og Finland godt 14 millioner DKK ind til børn med kritisk sygdom i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet.

Fakta: Antal deltagere i Team Rynkeby Skoleløbet:

Danmark: 305 skoler / 94.000 elever
Sverige: 384 skoler / 106.000 elever
Norge: 57 skoler / 12.000 elever
Finland: 178 skoler / 33.000 elever

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram