Etbenet rytter besejrede Mur de Huy
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 08-07-2015

Etbenet rytter besejrede Mur de Huy

Jublen brød ud på Mur de Huy, da den benamputerede Team Rynkeby-rytter, Søren Birk, besejrede den legendariske bakke i Belgien tidligere i dag.

5. etape, Mur de Huy: Det var rørende scener, der udspillede sig på toppen af Mur de Huy, da Team Rynkeby passerede den legendariske bakke i Belgien tidligere i dag.

Flere hundrede ryttere og hjælpere havde taget opstilling på toppen af bakken for at modtage deres benamputerede holdkammerat, Søren Birk.

Den 26-årige datateknikker fra Tørring fik amputeret sit højre ben som spæd på grund af en kræftsvulst, og benet er amputeret så højt oppe, at han ikke kan bruge en protese.

Han skulle derfor forsøge at besejre den 1.300 meter lange bakke med et ben.

Og missionen lykkedes.

Omgivet af flere holdkammerater, der var klar til at give ham et skub, hvis det skulle være nødvendigt, huggede Søren Birk sig op igennem folkemængden på toppen, der bar ham de sidste meter op til målstregen, hvor Rodriguez sejrede i mandagens etape i Tour de France.

Følelsesladede minutter
På toppen væltede Søren Birk om på asfalten, mens han modtog krammere og skulderklap fra sine holdkammerater i nogle følelsesladede minutter på Mur de Huy.

- Det var hårdt, men det lykkedes, pustede Søren Birk, da han efter nogle minutter havde fået lidt luft.

- Det var simpelthen så fedt at komme op til så mange mennesker. Det gav lige det sidste. Jeg har virkelig frygtet denne bakke, men jeg troede faktisk ikke, at den var så slem, siger han.

- Det var så vigtigt for mig at komme op, fordi det er sådan en legendarisk bakke. Det er en bakke, som vi har hørt så meget om, så det var målet for turen at komme op helt op, siger Søren Birk.

Stolt holdkaptajn
En af de ryttere, der fulgte Søren Birks kraftpræstation på nærmeste hold, var Ole Nikolajsen, der er holdkaptajn for Team Rynkeby Trekanten. Han sad ved siden af sin rytter hele vejen op ad bakken.

- Det her har vi arbejdet på de seneste otte måneder. Målet var, at vi skulle forsøge at få Søren op ad muren med lidt hjælp. Men vi fik jo ikke engang lov at hjælpe ham – kun lidt på de stejleste steder, siger Ole Nikolajsen

- Det var ekstremt rørende at være med til. Den modtagelse, vi fik på toppen, er noget af det mest overvældende, jeg har været med til, fortsætter han.

Team Rynkeby fortsætter sin tur mod Paris. De 1.400 ryttere og 350 hjælpere fra 32 forskellige hold ankommer samlet til Paris på fredag.

Følg turen på www.team-rynkeby.dk/liveDK.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram