Irmas tegning følger hendes mor til Paris
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 02-07-2018

Irmas tegning følger hendes mor til Paris

På brystet af Team Rynkeby – God Morgon Täbys cykeltøj er der en lille tegning af en kat. Tegningen er lavet af Tina Lejdemyrs seksårige datter, Irma, kort før hun døde af kræft.

Da Tina Lejdemyrs treårige datter, Irma, begyndte at skele lidt på øjnene og pludselig en morgen vågnede og kastede op, vidste Tina, at det ikke bare var almindelig omgangssyge.

Irma kom til lægen, og efter flere undersøgelser blev Tina Lejdemyrs bange anelser bekræftet – Irma havde en ondartet hjernetumor.

- Jeg følte med det samme, at der var noget galt. Hun var ikke helt sig selv, fortæller Tina Lejdemyr under en frokostpause med Team Rynkeby – God Morgon Täby.

Sammen med det gulklædte velgørenhedscykelhold er hun på vej mod Paris til fordel for børn med kritiske sygdomme.

Lang og hård behandling
Irma var i behandling i mere end tre et halvt år. Det så lovende ud, og lige før sommeren 2007 var hun færdigbehandlet.

- Men i efteråret blev vi indkaldt igen, siger Tina.

Lægerne havde fundet ud af, at turmoren var vendt tilbage, og at Irma havde fået et tilbagefald.

- Vi havde en dejlig sidste sommer sammen, fortsætter hun.

Julemorgen 2007, lige før Irma fyldte syv år, sov hun stille ind.

Stor drivkraft for at gøre en forskel
Det er anden gang, at Tina Lejdemyr har sat sig i sadlen for at køre til Paris med Team Rynkeby – God Morgon. Det var en af hendes venner, som selv har taget turen, og som også har mistet sin datter til kræft, der anbefalede hende at skrive en ansøgning.

- Jeg har involveret mig i en masse frivilligt arbejde, efter Irma gik bort. Jeg har blandt andet siddet i bestyrelsen i Barncancerfonden Stockholm/Gotland, og jeg var med til at starte en sorggruppe for forældre, der har mistet børn til kræft. Men jeg tror, at Team Rynkeby-projektet er en god platform til at gøre noget mere – en platform som virkelig kan flytte noget, siger hun.

Størstedelen af de penge, som Barncancerfonden modtager fra Team Rynkeby – God Morgon i Sverige, bliver brugt til at finansiere forskning i børnekræft. Pengene har blandt andet været med til at sikre en bedre overlevelse blandt de børn, der bliver ramt.

- Da Irma blev syg, husker jeg, at vi fik at vide, at tre ud af fire børn overlevede kræft. I dag er det fire ud af fem. Det er helt fantastisk, siger Tina Lejdemyr.

Katten på brystet
På brystet af Team Rynkeby – God Morgon Täbys cykeltrøjer er billedet af den kat, som Irma tegnede kort før sin død, blevet trykt sammen med hendes underskrift og et lille hjerte.

- Irma var rigtig god til at tegne og skrive, fortæller Tina.

- Hun tegnede hele tiden denne kat i tiden op til hendes død. Den blev lidt en signatur for hende i den sidste tid. Den er også sat på hendes gravsten, fortsætter hun.

Faktisk var en platinsponsor lige ved at få logoplaceringen på trøjens bryst over hjertet.

- Men da de hørte historien, ville valgte de en anden placering, siger Tina Lejdemyr, der ikke kun har Irmas kat på brystet på trøjen. Hun har også katten siddende i en kæde omkring halsen.

- Det var i går, da jeg lå på hotelværelset og slappede af, at det pludselig bankede på døren, siger hun.

- Det var holdet, der havde vist billedet af Irmas tegning til ​​en sølvsmed, som efterfølgende havde lavet en halskæde til hende.

"Bare fordi vi holder så meget af dig, Tina", havde holdet skrevet på det medfølgende kort.

Og støtten fra holdkammeraterne betyder meget for Tina – det samme gør Irmas tegning på brystet.

- Hun føles tættere på, når jeg cykler. Når jeg er træt, så tænker jeg ekstra meget på hende. Det er vigtigt for mig at dedikere tid til at tænke på hende her – det fungerer ikke på samme måde derhjemme i hverdagen. Jeg gør det her for hende, og for at andre børn ikke skal lide samme skæbne – men jeg gør det også for at ære Irma, siger Tina Lejdemyr.

Du kan følge hele Team Rynkebys tur til Paris på www.team-rynkeby.com/LIVE2018.

 

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram