Kendte kunstnere maler skamler til fordel for Børnecancerfonden
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 12-06-2015

Kendte kunstnere maler skamler til fordel for Børnecancerfonden

Syv børn med kræft samt en række kendte kunstnere har udsmykket 17 IKEA-skamler, der netop er sat på auktion til fordel for Børnecancerfonden.

Hvad der startede som tre håndmalede IKEA-skamler, er blevet et stort kunst- og velgørenhedsprojekt for Camilla Thygesen fra Kastrup.

Den 24-årige sygeplejerske og rytter på Team Rynkeby København udsmykkede i efteråret tre helt almindelige IKEA-skamler og solgte dem til noget familie for 4-500 kr. stykket.

Pengene gav hun til Team Rynkeby Københavns indsamling til Børnecancerfonden, hvilket hun fortalte på Facebook.

Det satte gang i bestillingerne. Og efter IKEA donerede 100 skamler til projektet, har de håndmalede skamler fyldt det meste af hendes fritid – og det meste af hendes lejlighed.

Indtil videre har hun solgt for mere end 30.000 kr., der går ubeskåret til Børnecancerfonden.

- Det har været helt fantastisk at mærke, hvordan der bliver taget imod skamlerne. De har tilsyneladende ramt et eller andet hos folk, og jeg er virkelig overvældet over, hvordan bestillingerne bare er væltet ind fra nær og fjern, siger Camilla Thygesen.

Kendiskunstnere maler også
Rygtet om Camilla Thygesens håndmalede skamler har også spredt sig til den etablerede kunstverden.

Kristian von Hornsleth og Poul Pava er to af i alt ni kunstnere, der er blevet inspireret af Camilla Thygesens arbejde og har malet en skammel til projektet.

De ni professionelle kunstneres skamler er netop kommet på auktion på auktionssitet Lauritz.com sammen med syv skamler malet af børn fra børnekræftafdelingen på Rigshospitalet. Derudover bidrager Camilla Thygesen også selv med en skammel til auktionen.

- Det var en stor oplevelse at få lov at male med de indlagte børn. Jeg ville rigtige gerne give dem en dag med farver midt i en ellers grå hverdag med sygdom og smerter, siger Camilla Thygesen.

De 17 skamler er vurderet til 5.000 kr. stykket, men et par af skamlerne forventer Camilla Thygesen kan ryge noget højere op. Få timer inden i auktionen har Kristian von Hornslets skammel allerede rundet 2.700 kr.

Der kan bydes til og med den 22. juni 2015.

BYD HER: Se skamlerne hos Lauritz.com

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram