Koøje kunne have sat en stopper for Jespers tur til Paris
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 11-07-2017

Koøje kunne have sat en stopper for Jespers tur til Paris

Gode råd var dyre, da Jesper Gerdøe pludselig befandt sig på et dametoilet på Elben-færgen i en temmelig fastlåst situation.

3. etape, Farge: Jesper Gerdøes cykeltur fra København til Paris med Team Rynkeby Østsjælland fik en noget uheldig start, da han under 1. etapes færgeoverfart over Elben – fra et koøje på dametoilettet – ville se, hvor langt der var til land.

Den 49-årige direktør i Gerdøe Profil var kort før færgen ankom til Elbens sydlige bred gået på toilettet for at få forrettet sin nødtørft.

- Vi var snart over på den anden side, og alle herretoiletterne var optagede, så jeg tog det eneste ledige dametoilet. Jeg låser døren og lægger mine cykelsolbriller på håndvasken – hvilket skulle vise sig at være meget heldigt – og jeg får klaret det, som jeg nu skulle klare, fortæller Jesper Gerdøe.

På det tidspunkt begynder færgen at tage farten af, og Jesper Gerdøe fornemmer, at han skal til at skynde sig, hvis han skal nå at gå fra borde med sine holdkammerater og ikke tage færgen med tilbage til den nordlige bred.

- Ude på toilettet er der et lille koøje, så jeg tænker, at jeg lige kan stikke hovedet ud og se, hvor langt vi er fra land. Det går fint med at få hovedet ud, men da jeg har konstateret, at vi nærmer os bredden, så kan jeg simpelthen ikke trække hovedet tilbage. Jeg sidder umiskendeligt fast, griner Jesper Gerdøe.

Og så var gode råd dyre. Døren var låst, og hovedet sad fast.

- Det første jeg tænker er, at det her nok betyder, at jeg kommer til at miste mine cykelsolbriller. Men da jeg så er kommet i tanke om, at de ligger på håndvasken, så begynder jeg at overveje mit næste træk, siger han.

- Det føles som en evighed. Færgen er på vej ind mod bredden, og her står jeg på dametoilettet bag en låst dør med hovedet i klemme i et koøje. Og om lidt vil mine holdkammerater gå fra borde og fortsætte deres tur mod Paris uden mig, griner Jesper Gerdøe.

Så galt skulle det dog ikke gå.

Efter det, der måske nærmer sig et minuts kamp på – hvis ikke livet – så i hvert fald Jesper Gerdøes ære, får Team Rynkeby-rytteren endelig lirket hovedet ud af koøjet. Han slap med skrækken, en flænge i øret og en god historie at fortælle til aftensmaden.

Du kan følge Team Rynkebys fortsatte tur til Paris på www.team-rynkeby.com/LIVE.

Billedet øverst er fra en genindspilning af episoden på Ringhotel Fährhaus Farge, der tilfældigvis har et koøje i deres reception. Nederst er Jesper Gerdøe på en færge her til morgen. Foto: Signe Gren.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Lotteri

Skal du vinde en helt ny Škoda Fabia? Så køb en lodseddel til vores landsdækkende lotteri.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram