<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 13-07-2013

Ny træningsmetode har gjort DF-formand flyvende

Kristian Thulesen Dahl er mødt til start i Tour de Paris med ny træningsmetode i bagagen. Nu løfter han lidt af sløret for den.

1. etape, Rendsburg: Team Rynkeby Ringe er netop kommet i mål efter en rolig 1. etape. Turen bød på ganske få defekter, rygvind og et overdådigt frokostdepot ved transportvirksomheden HP Therkelsen i Padborg.

Og det var da også en munter Kristian Thulesen Dahl, som hurtigt fik kastet sin cykel ind i hotellets cykelkælder og søgte mod bagsmækken, hvor holdkammeraterne nu sidder og nyder en kold eftermiddagsøl.

- Det har været en utrolig opløftende dag. Jeg har nærmest været flyvende, siger Kristian Thulesen Dahl.

Overskuddet skyldes ifølge DF-formanden, den træningsstrategi, som han har lagt forud for dette års tur.

En intens træning
Hvor nogle ryttere fokuserer på at få mange kilometer i benene, har Kristian Thulesen Dahl i stedet fokuseret på at ramme den helt rigtige træningssession.

- Jeg fik nys om, at københavnerne på vores hold skulle mødes en aften og lægge strategi forud for turen – tilfældigvis over noget god mad og rødvin. Det var den træningssession, jeg valgte at fokusere min energi på, siger han.

- Jeg tror faktisk, at det var der, at jeg forstod meningen med turen, og det er derfor, at jeg kører så stærkt, griner han.

Kristian Thulesen Dahl indvilger efter lidt overtagelse i at løfte sløret for lidt af taktikken for resten af turen.

- Nu skal man ikke sige for meget. Men der, hvor jeg vil fokusere min indsats, er på depoterne – hjemmebag og citronmåne er det, som kommer til at give mig det mentale overskud, afslører han.

Afviser ikke vaselinedeling
På Torvet i Ringe i formiddags kunne kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen afsløre, at hans største bekymring forud for turen var, at han skal dele værelse med netop Kristian Thulesen Dahl, da han så er nødt til at tweete, at han ”ligger på et hotelværelse med Thulesen Dahl med vaseline i numsen.”

Og selvom Kristian Thulesen Dahl ikke er så begejstret for det mentale billede, så er han da ikke afvisende over for, at han kan dele vaseline med kirke- og ligestillingsministeren.

- Jeg tager den, som det kommer. Jeg er indstillet på, at vi er ét hold, og at vi alle sammen skal komme i mål. Og jeg yder mit bidrag. Men jeg tror, at vi skal lade den stå der, og nærmere kan vi nok ikke komme den i dag, griner han.

I morgen venter den 194 km lange etape til Farge ved Bremen.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram