<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 12-07-2013

Qvortrup og søn på vej mod Paris

Der blev drillet igennem, da Henrik Qvortrup og sønnen Bjørn i formiddags kastede sig ud i et fælles cykeleventyr til Paris.

Prolog, København: Flere hundrede mennesker havde fundet vej til Carlsberg Byen, da Team Rynkeby København, Vordingborg og Rigshospitalet i dag påbegyndte den godt 1.300 km lange cykeltur til Paris til støtte for Børnecancerfonden.

Blandt de 178 gulklædte cykelryttere klik-klakkede Tv2’s politiske redaktør Henrik Qvortrup rundt på sine cykelsko sammen med sin 22-årige søn, Bjørn.

Den kommende uge kaster far og søn sig ud i et fælles motionseventyr, som giver plads til både eftertænksomhed og interne drillerier.

På smal talk-spørgsmålet om, hvorvidt Qvortrup-duoen er klar til otte dages strabadser på en hård racercykelsadel, er den unge Qvortrup hurtigst:

- Jeg er ret selvsikker, men jeg ved ikke helt med far. Du har været ret presset – har du ikke far?, griner Bjørn til sin far, som sidder plantet på kølerhjelmen af holdets gule følgebil.

Henrik griner til sin søn.

- I betragtning af, at jeg fylder 50 år til efteråret, så synes jeg egentlig, at jeg hænger meget godt med, siger Henrik Qvortrup, som både har kørt spinning og cykelcross henover vinteren for at blive klar.

Han har dog alligevel været spændt på, hvordan kroppen ville reagere.

- Det, jeg var mest spændt på forud for det her, var, om lænd og røv – for nu at sige det, som det er – kunne klare det. Men jeg synes, det er blevet bedre og bedre i løbet af foråret, siger Henrik Qvortrup.

Vandrer sammen
Det er langt fra første gang, at Henrik og Bjørn tager på eventyr sammen – men det er første gang, at nogen af dem er med på Team Rynkeby.

- Hvert år plejer vi at vandre rundt omkring i Europa. Men nu skal vi være sammen med en hel masse andre mennesker, så det bliver super lækkert. Og så er sammenholdet på holdet bare helt fantastisk, siger Bjørn.

- Man hjælper hinanden og venter på hinanden – og vi kommer kun frem, hvis alle kommer frem. For mig er det indbegrebet af teamspirit, fortsætter han.

Ramt af formålet
Første stop efter afgangen fra Carlsberg Byen er Rigshospitalet, hvor børnene fra kræftafdelingen traditionen tro kommer ned for at ønsker god tur. Og turens seriøse formål er også i tankerne hos de to Qvortrupper.

- Man kan virkelig mærke, at holdet er sammen om den her sag. Jeg synes, det er fantastisk, at man kan mobilisere sig mange mennesker omkring kampen mod børnekræft, siger Bjørn Qvortrup, som for alvor fik øjnene op for Børnecancerfondens arbejde ved holdets første informationsmøde i efteråret.

- Vores kaptajn fortalte meget fint om holdets besøg på Rigshospitalet sidste år, hvor de besøgte de cancerramte børn. Det ramte mig. Og så tænker man, at der er en grund til, at vi gør det her – det er ikke bare en almindelig cykeltur, siger han.

Henrik kigger op bag glasset på de mørke cykelbriller.

- Det er jo fantastisk at kunne kombinere det at give sig selv en fysisk udfordring med det at gøre noget godt for nogen, som virkelig har brug for det, siger Henrik Qvortrup.

Dukkeben
Men selvom turens formål er seriøst, behøver omgangstonen far og søn imellem ikke være det.

Da Henrik bliver spurgt, hvad han glæder sig mest til på turen, kan han ikke lade være med at sende en stikpille til sin søn.

- Jeg glæder mig til at bruge min krop otte-ni timer hver eneste dag. Eller det er faktisk kun nummer to. Det, jeg glæder mig allermest til, er at give ham der baghjul, griner han og peger på sin søn.

Bjørn forsøger at parere angrebet fra sin far.

- Det svinger lidt, hvem der har de bedste ben, siger han, men bliver straks afbrudt af sin far.

- Bjørn har som udgangspunkt dukkeben, og det har vi skulle arbejde lidt med her henover foråret.

De griner begge.

Du kan følge Henrik og Bjørns tur her på websitet og på Facebook.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram