<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 06-07-2015

Søren bærer sin datters billede på cyklen ind i Paris

For syv år siden mistede Søren Nielsen sin 8-årige datter til kræft. På fredag bærer han hendes billede på cyklen ind i Paris.

3. etape, på vej mod Liege: På overrøret af Søren Nielsens gule Team Rynkeby-racer sidder seks billeder af smilende børn. Det er Rasmus, Lia, Jessica, Mette Emilie, Frederik og hans egen datter Maria.

De seks børn er alle døde af kræft, og Søren Nielsen har en relation til dem alle.

Nu sidder deres billeder på hans cykel som en barsk påmindelse om, hvorfor han lige nu cykler til Paris med Team Rynkeby Næstved til fordel for børn med kræft og deres familier. Billederne er hans motivation for at være med.

- Jeg cykler for min datter og for alle de syge børn. Det er mit incitament for at være med – jeg vil være med til at samle penge ind til Børnecancerfonden, så ingen børn skal dø af kræft, siger Søren Nielsen på holdets depot lidt syd for Oldenburg.

Det nytter noget
Søren Nielsens datter fik konstateret kræft i nyrerne i 2006 og gik i gang med et langt behandlingsforløb. I udgangen af 2007 var hun færdigbehandlet, og familien begyndte så småt at skabe sig en almindelig tilværelse.

Men få måneder senere fik hun tilbagefald, og i maj 2008 døde Maria – blot 8 år gammel.

- Lægerne gjorde, hvad de kunne, men Marias liv stod ikke til at redde, siger Søren Nielsen, der midt i sin sorg over at miste sin egen datter også kan glæde sig over de fremskridt der bliver gjort i kampen mod børnekræft.

- Da Maria døde, var der kun en tredjedel af børnene med samme sygdom, der blev helbredt. I dag er det halvdelen af børnene. Det viser, at vores arbejde rent faktisk nytter noget, siger han.

På fredag ankommer Søren Nielsen og resten af det rekordstore Team Rynkeby-felt, hvor de vil blive mødt af op imod 5.000 pårørende – heriblandt Søren Nielsens kone og deres fem børn.

- Det bliver utrolig stort.

Følg Team Rynkebys tur mod Paris på www.team-rynkeby.dk/liveDK.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram