Styrtede 5 km fra målstregen sidste år – i dag vil Carsten gennemføre sin første Tour de Paris
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 15-07-2017

Styrtede 5 km fra målstregen sidste år – i dag vil Carsten gennemføre sin første Tour de Paris

Carsten Nielsen fik en dramatisk afslutning på sidste års Tour de Paris, da han styrtede få kilometer fra målstegen. I dag vil han hele vejen.

7. etape, Compiègne: Det var med blandede følelser, at Carsten Nielsen – dagen efter ankomsten til Paris sidste år – kunne besigtige ’Prairie du Cercle Sud’ i det nordøstlige hjørne af Paris sammen med sin hustru, Anette.

Et døgn tidligere havde tusindvis af mennesker modtaget Team Rynkeby-feltet, og nu var pladsen helt tom.

Anette og sønnen Jeppe stod også på pladsen og ventede på Carsten Nielsen og det øvrige Team Rynkeby Holbæk-hold, men de kom til at vente forgæves.

Bare fem kilometer fra det sted, hvor alle Team Rynkeby-holdene skulle samles for at køre de sidste kilometer i samlet flok, var Carsten Nielsen styrtet.

- Vi kører langs kanalen ind mod Paris, da holdet pludselig bremser op. Jeg ligger bagerst i feltet og når slet ikke at reagere, da den forankørende slår et slag med cyklen for at undgå at påkøre personen foran ham. Jeg bliver revet ned, og så husker jeg ikke mere, fortæller Carsten Nielsen fra Team Rynkeby Holbæks hotel i Compiègne knap 100 km fra Paris.

Carsten Nielsen slår hovedet hårdt i asfalten i styrtet – så hårdt at hans hjelm flækker tre steder, mens han selv bliver slået bevidstløs.

- Jeg fik at vide, at det gik så stærkt, at jeg stadig havde begge hænder på styret, da jeg faldt – det var muligvis årsagen til, at jeg slap fra styrtet uden nogen brud, siger han.

Køres væk i ambulance
Holdet får hurtigt rekvireret en ambulance til den bevidstløse Carsten Nielsen, der er væk i fire-fem minutter. Holdlægen følger med ham i ambulancen, og i mellemtiden bliver der også givet besked til Carsten Nielsens hustru og søn om, hvad der er sket. De forlader festen på ’Prairie du Cercle Sud’ og iler straks til hospitalet.

Her er Carsten Nielsen så småt ved at komme til hægterne, men han får ikke lov at forlade hospitalet, før han er blevet scannet. Scanningsbillederne viser heldigvis, at han ikke er kommet alvorligt til skade.

- Jeg er tilbage på hotellet med familien ved sekstiden om aftenen – forslået med okay. Det kunne have gået meget værre. Men det er samtidig der, at jeg for alvor bliver ramt af følelsen af, at jeg ikke gennemførte turen. Det var lidt hårdt i nogle dage, siger Carsten Nielsen, der derfor også måtte være med på dette års tur – også selvom det betød, at han i torsdags måtte fejre sin 70-års fødselsdag på cyklen.

- Jeg vil naturligvis gerne have oplevelsen af at slutte i Paris, men tanken om, at jeg kan være med til at gøre noget godt for syge børn, er faktisk stærkere. Og så gav holdkammeraterne mig en fødselsdag, som jeg aldrig glemmer. Det er jeg dybt taknemlig for, slutter Carsten Nielsen.

Du kan se, hvordan Carsten Nielsen og de øvrige 1.700 gulklædte Team Rynkeby-ryttere klarer ankomsten til Paris, når Team Rynkeby sender LIVE fra ’Prairie du Cercle Sud’ på www.team-rynkeby.com/LIVE - transmissionen starter kl. 12.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram