Team Rynkeby-direktør: ”Vi har intet med omstridt organisation at gøre”
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 06-01-2017

Team Rynkeby-direktør: ”Vi har intet med omstridt organisation at gøre”

Team Rynkeby Fonden og Børnecancerfonden har intet at gøre med foreningen ’Familier med kræftramte børn’, der igen i dag er genstand for negativ opmærksomhed i pressen.

Foreningen ’Familier med kræftramte børn’ har tilsyneladende udbetalt en meget stor provision på godt seks millioner kroner til to personer, som foreningen har hyret til at skaffe penge til foreningen.

Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Historien er blot den seneste af en række negative historier om foreningen ’Familier med kræftramte børn’. Det får nu Team Rynkeby Fondens direktør Carl Erik Dalbøge til at melde klart ud, at Team Rynkeby Fonden intet har med den omstridte forening at gøre.

- Vi ønsker egentlig ikke at beskæftige os med andre organisationer eller projekter. Men nu begynder vi også at få henvendelser fra sponsorer og samarbejdspartnere, der spørger ind til de her historier. Derfor har vi nu brug for at melde klart ud, at Team Rynkeby Fonden intet har med foreningen ’Familier med kræftramte børn’ at gøre. Alle de penge, som vi samler ind i Danmark i forbindelse med vores almindelige sponsoraktiviteter, går ubeskåret til Børnecancerfonden, siger Carl Erik Dalbøge.

Samarbejder med Børnecancerfonden
Team Rynkebys samarbejde med Børnecancerfonden har stået på siden 2003, og igennem årene har velgørenhedscykelholdet doneret hele 147 millioner DKK til Børnecancerfondens arbejde.

Det har været medvirkende til, at Børnecancerfonden i dag er den danske enkeltorganisation, der de seneste 20 år har støttet mest forskning i børnekræft. I alt har Børnecancerfonden uddelt mere end 250 millioner DKK til forskning, oplysning og støtte til børn med kræft.

- Børnecancerfondens omgang med indsamlede midler er helt åben og reel. Børnecancerfonden bruger ikke telemarketing-fundraising for at indsamle penge og søger i det hele taget at holde omkostningerne til fundraising på et minimum, fortæller Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

- I 2015 brugte vi 0,9 procent af de samlede midler på indsamlinger – og de penge gik til at dække udgifter i forbindelse med fundraisingarrangementer og de forskellige indsamlingskanaler, som man kan donere igennem. Vores regnskab, herunder aflønning af medarbejdere, ligger frit tilgængeligt på vores website, fortsætter hun.

Alle de penge, Team Rynkeby Fonden indsamler, går ubeskåret til de organisationer, som Team Rynkeby Fonden samarbejder med i hvert enkelt land - det kan lade sig gøre, da Rynkeby Foods A/S dækker alle Team Rynkeby Fondens administrationsomkostninger. Børnecancerfondens samlede administrationsomkostninger er på mindre end fire procent.

Du kan læse mere om, hvordan Børnecancerfonden bruger de indsamlede midler her.

Følgende organisationer modtager penge fra Team Rynkeby Fonden:

Danmark: Børnecancerfonden samt Børnelungefonden (i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet)

Sverige: Barncancerfonden

Norge: Barnekreftforeningen

Finland: Sylva Ry og Aamu

Færøerne: Krabbameinsfelagið (pengene fordeles mellem børn med kræft, børn med livstruende lungesygdomme samt børn med hjertesygdomme. Derudover går 7,5 procent af de indsamlede midler til den danske Børnecancerfonden)

Island: Styrktarfélag krabbameinssjúkra barna

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram