Team Rynkeby etablerer nyt tysk hold
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 28-04-2020

Team Rynkeby etablerer nyt tysk hold

Det europæiske velgørenhedscykelhold, Team Rynkeby, etablerer et lokalt hold i Flensborg efter sommerferien. Holdet skal være med til at rejse penge til Deutsche Kinderkrebsstiftung.

Hvert år cykler det europæiske velgørenhedscykelhold Team Rynkeby til Paris for at rejse penge til børn med kritiske sygdommen.

I år skulle hele 2.150 cykelryttere og 550 hjælpere fra 57 hold i otte lande have deltaget i turen, der ville have været cykelholdets 19. tur til den franske hovedstad.

Turen blev dog aflyst i sidste uge på grund af corona-udbruddet i Europa, og deltagerne må derfor vente indtil sommeren 2021 med at komme afsted til Paris.

Her vokser cykelfællesskabet til gengæld med 50-60 personer fra Schleswig-Holstein.

Team Rynkeby har nemlig besluttet at oprette et hold i Flensborg. Holdet bliver Team Rynkebys 58. hold i Europa – og det andet hold i Tyskland.

Det oplyser Uwe Jessen, som bliver Team Manager for ’Team Rynkeby – hohes C Flensburg’, der er det nye holds formelle navn.

- Team Rynkeby er oprindeligt et dansk projekt, og måske et af de mest kendte velgørenhedsprojekter i Danmark. Derfor er det naturligt, at vi etablerer et hold i grænselandet, hvor projektet allerede er godt forankret. Jeg oplever, at interessen i Flensborg for at være en del af det her fantastiske cykelfællesskab er rigtig stor, siger Uwe Jessen.

Børn med kræft
Udover at træne og gøre sig klar til den godt 1.200 km lange cykeltur til den franske hovedstad, skal deltagerne også være med til at rejse penge til børn med kritiske sygdomme. I Tyskland samler Team Rynkeby ind til Deutsche Kinderkrebsstiftung.

- Vi rejser penge til kampen mod børnekræft ved at sælge logoer på vores tøj – det er sådan, vi samler størstedelen af pengene ind. Derudover laver vi en lang række arrangementer og støtte aktiviteter, der er med til at rejse penge til det gode formål. Det er noget, som alle deltagere skal være en del af, siger Uwe Jessen.

57 millioner EUR
Team Rynkeby-projektet blev oprindeligt skabt af medarbejdere hos den danske juicevirksomhed Rynkeby Foods. Virksomheden blev senere solgt til tyske Eckes-Granini, som dermed også har overtaget hovedsponsoratet af den almennyttige fond, der i dag driver velgørenhedscykelholdet.

- Team Rynkeby er en hjertesag for Eckes-Granini. Projektets store succes skyldes de mange frivilliges store engagement. Hvert år er projektet med til at samle tusindvis af mennesker fra en lang række europæiske lande omkring grundtanken om, at man skal gøre noget godt for sig selv, mens man gør noget godt for andre. Det er en idé, som rigtig mange mennesker er begejstrede af, og det glæder mig meget, at vi nu også kan byde deltagere fra Slesvig-Holsten ind i projektet, siger Torsten Fröhlich, Director Controlling hos Eckes-Granini Group og bestyrelsesmedlem i Team Rynkeby Fonden.

Team Rynkeby har igennem årene indsamlet knap 57 millioner EUR til børn med kritiske sygdomme. Alene sidste år blev der indsamlet knap 11 millioner EUR de europæiske organisationer, som Team Rynkeby samarbejder med. Heraf blev 160,000 EUR indsamlet i Tyskland og gik til Deutsche Kinderkrebsstiftung.

Hvis du kunne tænke dig at være en del af ’Team Rynkeby – hohes C Flensburg’ er du velkommen til at kontakte Uwe Jessen og høre nærmere: +45 4033 1270. Du kan også ansøge her: www.teamrynkeby-hohesc.de/teilnahme.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram