<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 28-09-2019

Team Rynkeby giver 29,4 millioner kr. til alvorligt syge børn

Team Rynkeby Fonden overrakte lørdag formiddag de penge, velgørenhedscykelholdets danske deltagere har indsamlet det forgangne år til henholdsvis Børnecancerfonden og Børnelungefonden.

To store checks skiftede hænder, da velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby lørdag formiddag afsluttede ét års indsamlingsarbejde til fordel for Børnecancerfonden og Børnelungefonden.

Team Rynkebys to donationer lød på ikke mindre en 23.126.942 kr. til Børnecancerfonden og 6.370.937 kr. til Børnelungefonden. Det giver et samlet indsamlingsresultat på 29.396.879 kr., hvilket er 4.596 kr. mere end sidste år.

- Det er ualmindelig stærkt, at vi kan holde niveauet fra sidste år. De 1.100 danske deltagere har virkelig knoklet for sagen, og alle deltagere kan være utrolig stolte over resultatet. Det har krævet ufattelig mange opringninger og besøg ude i danske virksomheder at rejse så mange penge, men i dag kan vi konstatere, at det har været hele sliddet værd, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Brug for forskning
Hos Børnecancerfonden var det en glad direktør, Marianne Benzon Nielsen, der kunne modtage alle de mange penge fra velgørenhedscykelholdet.

- Team Rynkeby viser, hvad der sker, når voksne tager ansvar og står sammen i kampen mod børnekræft. Jeg er dybt taknemlig på familiernes vegne. For selvom der er sket meget på børnekræftområdet de senere år, og det i dag er fire ud af fem børn, der overlever kræft, så er vi langt fra i mål. Halvdelen af de børn, der overlever kræft, overlever fortsat med skader fra den intensive behandling – og hver anden dag er der stadig et barn, der får konstateret kræft. Derfor er fortsat behov for en målrettet forskningsindsats, siger Marianne Benzon Nielsen.

Børn løber for børn
De godt seks millioner kroner, som Børnelungefonden modtager i år, er indsamlet i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet, som i år havde deltagelse af 94.000 elever fra 305 danske skoler. Derfor sendte Børnelungefondens direktør, Anne Brandt, en varm tak til børnene.

- Det er utroligt rørende og imponerende, at så mange børn har valgt at bruge deres tid på at hjælpe lungesyge børn. Takket være donationen kan vi igangsætte flere forskningsprojekter, som på sigt kan hjælpe lungesyge børn til et bedre liv. Men det er et langt sejt træk, da forskningen først lige er igangsat, og der har manglet fokus og ressourcer på børnelungeforskning i mange år. Derfor er vi dybt afhængige af, at der også fremover vil være skoleelever, der vil løbe for de lungesyge børn, siger Anne Brandt.

Udover pengene til de to danske organisationer, har Team Rynkeby Fonden i år også indsamlet penge til kritisk syge børn i Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island og Tyskland. Således kan Team Rynkeby Fonden i år overrække hele 79.287.398 kr. til børn med kritisk sygdom. Det er en fremgang på 12,6 procent i forhold til sidste år og den største samlede donation, Team Rynkeby-projektet nogensinde har doneret.

Med årets donation har Team Rynkeby Fonden siden starten i 2002 rejst over 424 millioner kr. til børn med kritisk sygdom.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Har du vundet?

Er du vinderen af en VW up!? Se om du har vundet her.

Se mere her

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram