Team Rynkeby-ryttere nomineret til årets motionist
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 06-11-2013

Team Rynkeby-ryttere nomineret til årets motionist

To Team Rynkeby-ryttere er nomineret, når årets danske cykelmotionist skal findes ved Danish Bike Award den 26. november.

Når hele den danske cykelelite er samlet i Cirkusbygningen den 26. november 2013 for at hædre årets store cykelpræstationer ved Danish Bike Award, er to Team Rynkeby-ryttere blandt de nominerede.

Det er ekstremcykelrytteren og Team Rynkeby Vordingborg-kaptajnen Christian Krause og Team Rynkeby Østjylland-kaptajnen Niels-Ole Knoblauch, som begge er nomineret i kategorien årets motionist.

De to Team Rynkeby-ryttere er nomineret sammen med en anden ekstremcykelrytter, Jan Larsen, og idémanden til cykelløbet Bianchi Melfar 24, Leo Jensen.

Prisen overrækkes af Team Rynkebys hovedsponsor Rynkeby Foods A/S.

Nedenfor kan du læse indstillingerne på de fire cykelmotionister, og du kan stemme på de nominerede frem til den 24. november 2013 kl. 23:59.

Stem her:

LÆS MERE: Stem på årets motionist 2013.

LÆS MERE: Se alle de nominerede til Danish Bike Award 2013.

 

Jan Larsen

I 2012 blev han den første dansker, som gennemførte et af verdens hårdeste cykelløb, Race Around Ireland. De 2.200 km og 23.000 højdemeter blev tilbagelagt i tiden 4 dage og 20 timer, hvilket var nok til at sikre Jan Larsen en imponerende tredjeplads. I 2013 var Jan Larsen igen i vælten, da det lykkedes ham – som en af de få danskere nogensinde – at gennemførte Race Across America som solorytter. Tiden var 10 dage, 20 timer og 37 minutter. Jan Larsen er en motionist, som til trods for, at han startede sin cykelkarriere sent og selv må sørge for alt lige fra cykelvask til booking af billetter, alligevel formår at køre lige op med den absolutte verdenselite inden for ekstremcykling.

Christian Krause

Han har både Race Across America, Paris-Brest-Paris og Race Around Ireland på sit cykel-CV. Derudover er indehaver af en officiel ’cross country cycling’-verdensrekord under forbundet UMCA, idet han har kørt fra de 382 km fra Padborg til Skagen på utrolige 11 timer og 41 minutter – 33,4 km/t i gennemsnit. Og når Christian Krause ikke selv er i konkurrence, agerer han holdkaptajn på Team Rynkebys hold i Vordingborg, hvor han beredvilligt deler ud af sin viden og sin glæde ved cykelsport til de mange nye, håbefulde motionister.

Leo Jensen

Et feriebillede fik Leo Jensen op på cyklen for 15 år siden. Dengang vejede han over 100 kg, og som mange andre trængte han til noget motion. Han meldte sig ind i Motionscykelklubben Baghjulet, og han fik hurtigt blod på tanden. I dag har han kørt et væld af cykelløb – blandt andet La Marmotte og senest Paris-Brest-Paris, som han gennemførte i tiden 68 timer og 54 minutter. Leo Jensen er også idémanden til Bianchi Melfar 24, der i 2007 blev optaget under forbundet UMCA, og et par år efter blev det også godkendt som kvalifikationsløb til Race Across America. Cykelløbet er kendetegnet ved at tiltrække både almindelige motionister og den absolutte elite og har dermed været med til at sætte dansk motionscykling på verdenskortet.

Niels-Ole Knoblauch

Niels-Ole Knoblauch var en af initiativtagerne, da Team Rynkeby etablerede et hold i Østjylland i 2009. Og igennem fem år har han været en af de absolutte drivkræfter i Østjylland i forbindelse med afviklingen af Team Rynkebys årlige tur til Paris til fordel for børn med kræft. I 2013 fik han sygdommen helt tæt på, da han selv fik konstateret kræft og måtte gennemgå en operation og efterfølgende kemokur. De fleste kemopatienter er sengeliggende, mens de får kemo, men ikke Niels-Ole. Han fortsatte arbejdet på Team Rynkeby og deltog sågar i holdets træninger. Og da turen gik mod Paris i sommer var han naturligvis også at finde i feltet – kemoen måtte vente, til han kom hjem. Niels-Ole brænder for børnecancersagen og brænder for motionscykling.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Bliv sponsor

Bliv sponsor for Team Rynkeby og støt børn med kritiske sygdomme.

Se mulighederne

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram