<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 07-07-2018

Team Rynkebys hjælp betyder alt for Børnecancerfonden

Børnecancerfondens direktør, Marianne Nielsen, afsluttede i dag sin ottende tur til Paris med Team Rynkeby. Synet af de mange gulklædte velgørenhedsryttere gav hende håb om, at endnu flere børn i fremtiden vil overleve kræft.

7. etape, Paris: Børnecancerfondens direktør, Marianne Nielsen, ankom sammen med de første ryttere, da Team Rynkeby i dag afsluttede sin 17. tur til Paris til fordel for børn med kritisk sygdom.

Team Rynkeby-projektet har i år bestået af ikke mindre end 1.800 cykelryttere og 450 hjælpere fordelt på 48 hold i seks lande.

De 18 danske hold indsamler penge til Børnecancerfonden og Børnelungefonden, og synet af de mange gulklædte Team Rynkeby-ryttere gav Marianne Nielsen håb om, at Team Rynkeby og Børnecancerfondens tætte samarbejde også i fremtiden vil give resultater for de kræftsyge børn og deres familier.

- Det betyder alt for Børnecancerfonden, at så mange mennesker er samlet i den gode sags tjeneste. De familier, som vi kører for, de har bare brug for al den opbakning, som de kan få. Og når vi er så mange mennesker, der kæmper sammen, så kan vi også gøre en reel forskel, siger hun og fortsætter:

- Familierne står i deres livs største krise, og vi har stadig mere end 30 børn om året, der dør af kræft, og det er bare ikke godt nok – vi har brug for penge til forskning, så vi kan sikre, at også de sidste børn bliver raske, siger Marianne Nielsen.

Strategisk forskning
Og det er ikke nok at, at børnene overlever, fastslår Marianne Nielsen.

- 50 procent af de børn, der bliver raske, får senfølger og kommer ikke til at leve et liv som deres jævnaldrende – de børn skal vi også kæmpe for. Så vi har fortsat meget at kæmpe for sammen med Team Rynkeby, siger hun.

Det er først den 29. september, at Team Rynkeby har gjort op, hvor mange penge velgørenhedscykelholdet har indsamlet i Danmark i år – og pengene skal især bruges inden for de strategiske forskningsindsatser.

- Vi har de store strategiske indsatsområder inden for hjernetumorkonsortiet, hvor jeg er sikker på, at vi får en masse ansøgere for at få sat en masse ny forskning i gang – altså forskning, der forhåbentlig kan føre til øget overlevelse og et bedre liv for de familier, der står i de her situationer, siger Marianne Nielsen.

- Vores langvarige samarbejde med Team Rynkeby betyder, at Børnecancerfonden bedre kan disponere vores midler på nogle andre måder, så vi tør sætte nogle af de store livsvigtige forskningsprojekter i gang, fortsætter hun.

Hvis du har lyst til at være en del af Team Rynkeby 2019 og være med til at sikre overlevelsen for endnu flere børn med alvorlige sygdomme, så skal du skrive en motiveret ansøgning her.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram