<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse - 06-07-2014

Til Paris med benprotese

28-årige Daniel Kulonka ved om nogen, hvad Team Rynkebys arbejde handler om. Da han var seks år fik han amputeret benet på grund af kræft.

2. etape, Neumünster: Efter gårsdagens regnskyl, er vejret så småt ved at klare op over Neumünster i Nordtyskland, hvor Team Rynkeby Vordingborg har tilbragt natten.

I dag venter 169 flade kilometer til Bremen, og stemningen på holdet er i top.

- De to første dage er gået rigtig godt. Det ruller derudad, og holdet er godt kørende. Personligt har jeg mere ondt i bagdelen, end jeg har i mit ben, siger 28-årige Daniel Kulonka, som skiller sig lidt ud fra mængden af gulklædte ryttere.

Daniel fik konstateret kræft i skinnebenet, da han var seks år gammel, og efter et længere behandlingsforløb måtte lægerne til sidst sætte hans ben af.

Derfor kører Daniel turen til Paris med en specialfremstillet cykelprotese.

- Jeg har jo aldrig prøvet at cykle med to ben, så jeg ved ikke, hvad forskellen er. Men det er da nok lidt hårdere, da jeg ikke kan træde med protesen. Det betyder, at al belastning kommer på mit ben, siger Daniel Kulonka.

Bare smerten holdt op
Daniels kræft blev opdaget, da han blev sparket over skinnebenet i forbindelse med en fodboldkamp.

- Jeg kunne hverken stå eller gå, og da det blev ved med at gøre ondt, blev jeg henvist til Rigshospitalet, siger Daniel Kulonka, som tydeligt kan huske, da han fik beskeden om, at lægerne var nødt til at amputere hans ben.

- Min tanke var, at det var fint nok – bare det stoppede med at gøre ondt. Men det var selvfølgelig hårdt i starten.

Hårdt møde med børnene
Da Team Rynkeby Vordingborg startede turen til Paris på Rigshospitalet i fredags, var Daniel på scenen og fortælle sin historie.

Foran ham sad nogle af de børn, som lige nu er indlagt på Rigshospitalets børnekræftafdeling, og det møde bragte tanker frem hos den unge Team Rynkeby-rytter.

- Det var hårdt. Man får en klump i halsen, siger han og holder en pause.

- Og tårer i øjnene.

Du kan følge Daniels tur til Paris live på www.team-rynkeby.dk/liveDK.

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram