Sådan undgår du siddesår
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR København - 24-06-2014

Sådan undgår du siddesår

Team Rynkeby København har udarbejdet en omfattende guide til, hvordan du undgår siddesår som cykelmotionist. Download guiden her.

Det er ekstremt smertefuldt og ubehageligt at blive ramt af siddesår – specielt hvis man ikke har mulighed for at give bagdelen ro, indtil sårene er helet.

Og det kan man af gode grunde ikke, hvis siddesåret rammer på en lang cykeltur bestående af flere etaper.

Netop derfor har de to Team Rynkeby København-ryttere Steen Carstensen og Trine Voigt, som begge er læger, udarbejdet en omfattende guide til, hvordan motionscykelryttere undgår siddesår.

Guiden er udarbejdet til deres holdkammerater på Team Rynkeby, men kan bruges af alle motionscykelryttere.

Halvdelen vil opleve symptomer
- Fra den lægevidenskabelige litteratur ved man at langdistancecykling indebærer risiko for alvorlige skader i saddelregionen.

- Forskellige undersøgelser har vist at mere end 50 procent af langturscyklister oplever symptomer i form af smerte eller føleforstyrrelser i mellemkødet efter cykling. Og mere end 20 procent af langturscyklister af begge køn oplever føleforstyrrelser i mellemkød og kønsorganer efter cykling, skriver Steen Carstensen og Trine Voigt blandt andet i guiden.

Og derfor bør motionscykelryttere også tage deres forholdsregler.

Konkrete råd til forebyggelse
Blandt andet opfordrer guidens forfattere til at bruge buksefedt, at vaske cykelbukserne hver dag og gå i løstsiddende tøj, når man ikke sidder på cyklen – eksempelvis i kilt, lyder det muntre råd i guiden, hvor der også gives gode råd til, hvordan man bør håndtere hår i saddelregionen og smøre bukseindlægget.

Du kan downloade hele den omfattende guide her (12 MB).

 

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram