Team Rynkebys mest erfarne kaptajn takker af – i dag står han i spidsen for sit hold for sidste gang
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

All teams DK - 07-07-2018

Team Rynkebys mest erfarne kaptajn takker af – i dag står han i spidsen for sit hold for sidste gang

Team Rynkebys længst siddende kaptajn, Steen Østergaard, har efter 11 år i spidsen for Team Rynkeby Odense valgt at give stafetten videre. Turen ind i Paris i dag bliver hans sidste som kaptajn.

7. etape, Compiègne: Da Steen Østergaard blev en del af Team Rynkeby i efteråret 2007, havde velgørenhedscykelholdet for alvor fået vokseværk.

41 ryttere havde den sommer afsluttet Team Rynkebys sjette tur til Paris og indsamlet 450.000 kr. til Børnecancerfonden, og man havde nu besluttet at udvide projektet til 155 ryttere fordelt på fire hold.

Det havde givet plads til et hold i Odense, som Steen Østergaard blev en del af.

- Jeg havde ansøgt om at komme med på turen til Paris i 2007, men blev ikke optaget. Så jeg søgte året efter. Og da Team Rynkeby Odense så blev oprettet, så fik jeg en invitation til at komme med til et informationsmøde. Vi blev samlet, og på et tidspunkt blev vi spurgt, om der var nogen, der havde lyst til at være en del af styregruppen, siger Steen Østergaard.

Steen var en habil cykelmotionist, så han takkede ja til tilbuddet.

- Jeg var ikke så meget med i det organisatoriske i starten, men da jeg var den eneste, der havde dyrket cykelsport før, stillede jeg mange spørgsmål og kom med en masse forslag – og på et eller andet tidspunkt, sagde to af de andre i styregruppen, at det kunne de ikke finde ud af, og så blev jeg udpeget til kaptajn for det nye Odense-hold, siger Steen Østergaard med et grin.

Stærkt netværk
I sommeren 2008 stod han for første gang i spidsen for et Team Rynkeby-hold på turen til Paris, og siden er det blevet til ikke mindre end 11 ture til den franske hovedstad med Europas største velgørenhedscykelhold.

Det gør Steen Østergaard til den længst siddende holdkaptajn i Team Rynkeby-feltet.

For den 63-årige kaptajn har arbejdet i Team Rynkeby givet mange venskaber for livet.

- Cykelvenner forsvinder aldrig. Når vi er til cykelløb eller lignende, så er der næsten altid nogle gamle cykelvenner, der kommer forbi og hilser. Og går man i gågaden i Odense og møder en tidligere deltager, så får man altid kram, siger han.

- Netværket, som Team Rynkeby giver, betyder meget for mig. Du finder ikke noget netværk, der er stærkere end Team Rynkeby. I de her 10-11 år, som jeg har stået i spidsen for Team Rynkeby Odense, er der 250-300 forskellige mennesker, der har været igennem holdet – det er mange mennesker, som du har en relativt tæt relation med, siger Steen Østergaard.

- Alle cykelryttere ved, at når man har cyklet nogle timer med et andet menneske, så er der ikke meget, man ikke ved om den person.

Bliver ikke sentimental
Når Team Rynkebys 48 hold fra seks lande ankommer til Paris senere i dag, så bliver det Steen Østergaards sidste tur i spidsen for det odenseanske hold. Efter 11 sæsoner som kaptajn har han besluttet at sende stafetten videre til den erfarne Team Rynkeby Odense-rytter, Marianne Lund, der i år kører sin syvende tur til Paris.

- Alle hold har på et tidspunkt brug for at få en ny leder for at kunne blive ved med at udvikle sig. Nu har jeg været holdkaptajn i 11 år, og vi er godt nok kommet langt fra småt til stort, siger Steen Østergaard, der glæder sig over, at Marianne har påtaget sig opgaven som kaptajn.

- Jeg er virkelig glad for, at det er hende, der overtager dirigentpinden. Hun kender projektet og holdet, og hun har erfaringen. Når hun siger noget, så lytter man, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hun kan løfte opgaven og være med til at udvikle Team Rynkeby-projektet yderligere, siger den erfarne kaptajn, der ikke har tænkt sig at blive sentimental, når Odense-holdet ankommer til Paris mellem kl. 13:30 og 14:30.

- Jeg tror ikke, at det bliver anderledes at køre ind i Paris i dag, end det har været tidligere. Jeg vil da nok tænke over, at det er min sidste tur som kaptajn, men når man kører ind i Paris, så er der altid store følelser involveret.

Du kan følge Team Rynkebys ankomst til Paris, når Team Rynkeby sender LIVE på Facebook mellem kl. 13:30 og 14:30.

Tilbage

Tour News

Team Rynkeby producerer løbende nyhedsindslag til Facebook. Se alle indslag her.

Se nyhedsindslag

Platinum Sponsors

Følg vores tur på Instagram